zaterdag, 28. december 2013 - 9:17 Update: 03-07-2014 0:46

Neergeschoten man Slotermeer overleden in ziekenhuis

Foto van foerensisch onderzoek na schietpartij Amsterdam | BON
Foto: Bon
Amsterdam

In Amsterdam is vrijdagavond een man doodgeschoten in de wijk Slotermeer. Dit meldt de politie zaterdag.

De politie kreeg rond 22.00 uur een melding van een schietpartij in de Burgemeester Vening Meineszlaan. Toegesnelde agenten troffen het slachtoffer vervolgens hevig bloedend aan 100 meter verder in de Sieg Vaz Diasstraat. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel behandeld en zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis waar hij enkele uren later overleed.

Tweet
De politie stuurde de volgende tweet uit: Man neergeschoten en zwaargewond geraakt, Sieg Vas Diasstr. Straat afgezet voor onderzoek, nog geen verdachten aangehouden.

Onderzoek
De politie heeft een Team grootschalige opsporing (TGO) op de zaak gezet. Vannacht werd sporenonderzoek gedaan en ook werden getuigen gehoord. De omgeving van de Sieg Vaz Diasstraat werd gisteravond direct uitgekamd waarbij ook een politiehelikopter werd gebruikt maar een verdachte is niet aangetroffen. Het motief van de moord is nog onduidelijk. Ook de identiteit van het slachtoffer hebben de rechercheurs nog niet vast kunnen stellen.

Getuigen
Het rechercheteam komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van het schietincident en zich nog niet hebben gemeld bij de politie. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.