donderdag, 2. mei 2013 - 17:30 Update: 03-07-2014 0:58

De nieuwe BMW F 800 GS Adventure

foto van bmw motor

BMW Motorrad breidt zijn GS-gamma uit met de nieuwe BMW F 800 GS Adventure. Dankzij een sterk op offroadgebruik georiënteerd design en een uitgebreide lijn accessoires, is dit de ideale enduromotor voor lange en avontuurlijke tochten. De atletische en goed controleerbare allrounder is voorzien van het pittige, staande twin-motorblok van de F 800 GS.

Deze levert een vermogen van 63 kW (85 pk) bij 7.500 t/min en een koppel van 83 Nm bij 5.750 t/min. De BMW F 800 GS Adventure staat vanaf 15 juni bij de dealer en is leverbaar vanaf 13.850 euro. Net als alle BMW Motorrad motorfietsen wordt hij standaard geleverd met ABS.

Net als de BMW F 800 GS is de Adventure voorzien van een robuust en stijf stalen buizenframe. Het achterframe is aangepast en verstevigd om een grote brandstoftank van 24 liter te kunnen herbergen. De tank biedt maar liefst 8 liter meer inhoud dan de tank van de ‘gewone’ F 800 GS. De standaard zithoogte is 10 mm meer en komt daarmee op 890 mm. Met de optionele lage buddyseat -zonder meerprijs leverbaar- komt de zithoogte uit op 860 mm. Het rijklaargewicht bedraagt 229 kilogram.
Nieuw is de offroadmodus, dat deel uitmaakt van een pakket waarin ook ASC geleverd wordt, waarmee het mogelijk is het tractiecontrolesysteem tijdens het rijden uit te schakelen. Dat kan onder bepaalde omstandigheden op onverharde ondergrond van pas komen. Ook is het beproefde Electronic Suspension Adjustment (ESA) op de Adventure leverbaar. BMW Motorrad levert net als alle andere BMW motorfietsen ook de F 800 GS Adventure standaard met (voor offroadgebruik uitschakelbare) ABS.

Pure offroadmachine
De stoere styling van de BMW F 800 GS Adventure onderstreept zijn karakter als een pure offroadmachine en zal avontuurlijke en reislustige motorrijders aanspreken. De BMW F 800 GS is standaard uitgerust met onder andere een hoog windscherm, brede enduro-voetsteunen, handkappen, een verstelbaar en versterkt rempedaal, motorbescherming en een bagagerek dat tevens de grotere brandstoftank beschermt.

Launch Edition
BMW presenteert ter introductie een gelimiteerde ‘Launch Edition’ van de F 800 GS Adventure in de kleur Sandrover matt. Dit introductiemodel is voorzien van vele extra’s waaronder een boordcomputer, verwarmde handvatten, LED koplampuitbreiding, ESA, diefstalalarmsysteem, witte LED knipperlichten en een middenbok. Ook is de Launch Edition voorzien van ASC met Enduromodus, afsluitbare aluminium zijkoffers, een montageplaat voor een topkoffer en een BMW Motorrad Navigator Adventure navigatiesysteem inclusief houder en kabel. De zeer complete BMW F 800 GS Adventure Launch Edition is leverbaar vanaf 16.990 Euro.

Categorie:
Tag(s):