dinsdag, 29. oktober 2013 - 21:34 Update: 03-07-2014 0:49

Nieuwe krachtige productieauto Peugeot RCZ R kost 47.800,- euro

Foto van Peugeot RCZ R | Peugeot
Foto: Peugeot
Amsterdam

Vanaf januari 2014 breidt Peugeot met de komst van de sportieve RCZ R, haar rijke gamma uit met de meest krachtige productieauto uit de geschiedenis van het merk. De RCZ R is leverbaar voor € 47.800,-

Ongekend krachtig en efficiënt
De nieuwe versie van 1.6 THP motor levert maar liefst 270 pk gecombineerd met een CO2-uitstoot van slechts 145g/km maakt dit de RCZ R ongekend krachtig en efficiënt. Toch wil Peugeot, als milieubewuste fabrikant, zijn toonaangevende positie op het gebied van CO2 uitstoot niet opgeven. Dit resultaat is mede te danken aan het downsizen van de motor, het optimaliseren van de aerodynamische eigenschappen en het lagere gewicht. Met het oog op een lichter gewicht werden speciale onderdelen ontwikkeld, waarmee uiteindelijk 17 kg werd gewonnen ten opzichte van een RCZ van 200 pk.

Met een gewicht van 1280 kg is de verhouding gewicht/vermogen bij de RCZ R dus slechts 4,7 kg/pk. Geheel in lijn met deze motor is ook het door Peugeot Sport ontwikkelde onderstel in combinatie met een Torsen-differentieel met beperkte slip, dat garant staat voor een uiterst hoogwaardige, efficiënte en sensationele rijervaring. Er is tevens aandacht besteed aan de aerodynamische eigenschappen, mede in de vorm van een nieuwe spoiler, met als resultaat een betere stabiliteit bij hoge snelheid zonder invloed op de weerstand.

Prestaties
Het sportieve temperament van de RCZ R klinkt ook door in de cijfers: een maximumsnelheid van 250 km/u (elektronisch begrensd), van o tot 100 km/u in 5.9 sec, 400 m vanuit stilstand in 14.2 sec en 1.000 m in 25,4 sec. De tussenacceleratie gaat ook zeer vlot, van 80 tot 120 km/u in 6.7 sec in de hoogste versnelling. Uitrusting Met matzwarte dakbogen en een serieuze ‘blik’ door een titanium rand rond de koplampen onderscheidt de RCZ R zich door sportieve elementen die het model een dynamische en geraffineerde uitstraling geven.

De standaarduitrusting omvat xenonkoplampen met koplampsproeiers en het Peugeot Connect Nav multimediasysteem. De RCZ R is 10 mm verlaagd en voorzien van 19 inch banden, voor meer grip en een betere wegligging. Het nieuwe sportieve en strakke ontwerp van de stoelen, die zijn bekleed met een mix van leer en alcantara, wordt afgemaakt met de ingewerkte letter “R”. De RCZ R is leverbaar in de kleuren Erythrée rood, Perla Nera zwart, Sidobre grijs en Opale wit.

De RCZ R is een sprekend voorbeeld van het DNA van Peugeot en toont als geen ander de knowhow van het merk op het gebied van design en rijprestaties.

Categorie:
Tag(s):