dinsdag, 4. juni 2013 - 9:07 Update: 03-07-2014 0:57

Nieuwe Nissan Micra: nieuw design, meer technologie

foto van Nisan
Nieuwe Nissan Micra: nieuw design, meer technologie
Nieuwe Nissan Micra: nieuw design, meer technologie
Amsterdam

Nissan heeft de Micra grondig vernieuwd. Zowel op het gebied van design als kwaliteit en technologie maakt de compacte stadsauto een enorme stap voorwaarts. De vernieuwde Nissan Micra is weliswaar gebaseerd op de huidige, vierde generatie van het model, maar is dermate gewijzigd dat we kunnen spreken over "de nieuwe Micra".

Nissan biedt de Micra wereldwijd aan in 56 landen. Het model is de op twee na populairste Nissan in Europa. Om het succes van zijn voorgangers voort te zetten, zijn talloze verbeteringen speciaal voor de Europese markt doorgevoerd. Het resultaat is een innovatieve, aansprekende stadsauto die voldoet aan de verwachtingen van de veeleisende automobilist.

Nieuwe frisse look
De nieuwe Nissan Micra valt op door zijn compleet nieuwe voorzijde. Behalve de bumper, de grille en de koplampen zijn ook de motorkap en de voorschermen nieuw. Met het V-vormige motief rond het merklogo is de Micra voorzien het nieuwe familiegezicht van Nissan.
De achterzijde heeft een nieuwe, frisse look gekregen dankzij de nieuwe bumper en de opvallende led-achterlichten. De aantrekkingskracht van de nieuwe compacte Nissan wordt verder versterkt door de talloze mogelijkheden om de auto geheel naar eigen smaak te personaliseren. Ook nieuw zijn de lichtmetalen 15- en 16-inchwielen en de exterieurkleuren Pacific Blue en Platinum Sage.

Interieur
Behalve het exterieur is ook het interieur grondig vernieuwd. Het instrumentenpaneel is aangepast voor betere afleesbaarheid en er is een compleet nieuwe middenconsole met vernieuwde ventilatieopeningen en glanzend zwarte afwerking. De gebruikte materialen voor de deurpanelen en de stoelen verhogen het kwaliteitsgevoel. De Tekna-uitvoeringen zijn voorzien van hoogwaardige stoelbekleding met dubbele stiknaden.

NissanConnect
Afhankelijk van de uitvoering is een nieuw audiosysteem met een usb- en aux-aansluiting gemonteerd, of NissanConnect 2.0 - een geavanceerd multimedia- en navigatiesysteem dat via een groot touchscreen is te bedienen. Ten opzichte van de voorganger nam de grootte van het scherm toe van 5" tot 5,7". Het opgewaardeerde Nissan Connect is nu voorzien van een eco-route-functie, een eco-score-tabel die het brandstofverbruik op fraaie wijze weergeeft en Google® Send-To-Car-technologie waarmee al vanuit huis een geplande route naar het navigatiesysteem kan worden gestuurd. Ook hebben gebruikers volledige toegang tot een uitgebreide Google®-database met Points of Interest (POI). Navigeren is bovendien nog eenvoudiger dankzij de verbeterde interface, de rijstrookaanwijzingen en de geldende maximumsnelheid die in beeld verschijnt.

Parkeerhulp
Dankzij de elektrische stuurbekrachtiging en de uitzonderlijk kleine draaicirkel (diameter 9,30 meter) is de Nissan Micra de ideale partner in het drukke stadsverkeer. Vooral met Parking Slot Measurement was parkeren nog nooit zo eenvoudig. Dit systeem meet de grootte van de parkeerplaats en meldt de bestuurder of hij de auto daarin kan parkeren.

DIG-S
Alle versies met de 1,2-liter driecilinder DIG-S-benzinemotor - een van de efficiëntste benzinemotoren ter wereld - dragen het Nissan PURE DRIVE-label. In de loop van dit jaar wordt dit label uitsluitend toegekend aan versies met een CO2-uitstoot van minder dan 120 g/km (nu 130 g/km). De DIG-S-motor levert 72 kW vermogen en verbruikt slechts 4,1 l/100 km. De CO2-uitstoot van de Visia is, mede dankzij de toepassing van een start-stopsysteem, vastgesteld op 95 g/km. De Visia valt hiermee in de 14% bijtellingcategorie. In de overige uitvoeringen komt de CO2-uitstoot op 99 gram.
De basisversie wordt aangedreven door de 1,2-liter benzinemotor (59 kW). Deze combineert levendige prestaties met een CO2-emissie van 115 g/km. Een handgeschakelde vijfversnellingsbak is standaard, een continu variabele transmissie is optioneel.

Uitrustingsniveaus
Nissan levert de nieuwe Micra met keuze uit vier uitrustingsniveaus. De Visia-uitvoering is standaard uitgerust met onder meer centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare voorportierruiten, elektrische stuurbekrachtiging, cruise control en 14-inchwielen. De veiligheidsuitrusting omvat onder meer zes airbags, ABS en ESP.
De Acenta-uitvoering voegt daar in carrosseriekleur gespoten buitenspiegelkappen en deurgrepen, 15-inchwielen, een dakspoiler, airconditioning, een middenarmsteun, een met leder bekleed stuurwiel en een radio/cd-speler met Bluetooth-connectiviteit aan toe.
De Connect Edition beschikt daarnaast over volautomatische airco, licht- en regensensors, Nissan Connect systeem en mistlichten. Verder beschikt de Connect Edition over 15" lichtmetalen wielen, Parking Slot Measurement, parkeersensoren achter en 6 speakers. Optioneel is er de beschikking over 16" ichtmetalen wielen.
De Tekna is de meest uitgebreide uitvoering. Deze uitvoering beschikt, naast de uitrusting van de Connect Edition, standaard over een glazen panoramadak, elektrisch inklapbare buitenspiegels en Intelligent Key met start-stopknop. Net als bij de Connect Edition is er optioneel de beschikking over 16" ichtmetalen wielen.

De nieuwe Nissan Micra wordt in september in de Europese showrooms verwacht. 

Categorie:
Tag(s):