maandag, 20. mei 2013 - 16:42 Update: 03-07-2014 0:57

Nieuwe schaatsmekka Nederland wordt Almere

Foto van schaatsers op kunstijs | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Almere

Volgens een advies van de 'beoordelingscommissie selectie schaatsaccommodatie voor de topsport', zou Almere het beste uit de bus zijn gekomen na inventarisatie en vergelijking van de biedingen van de drie schaatscentra Icedôme Almere, TranSportium Zoetermeer en Thialf Heerenveen. Dit meldt de NOS, die het adviesrapport al in handen heeft gekregen, maandag.

Dinsdag wordt het adviesrapport officieel aangeboden aan de KNSB en NOC*NSF. Die twee sportbonden nemen het advies mee in hun besluit over de voorlopige gunning.

Almere zou daarmee het nieuwe centrum van het Nederlandse schaatsen worden en daarmee het stokje overnemen van het Thialf in Heerenveen waar sinds 1967 de topwedstrijden werden gereden. Vanaf 2016 zouden alle grote nationale en door de KNSB georganiseerde internationale wedstrijden zoals het schaatsen, kunstrijden en shorttrack, in het nieuwe nog te bouwen Icedome Almere plaatsvinden.

Thialf en TranSportium krijgen na de officiële bekendmaking van de gunning een week de tijd om beroep aan te tekenen. Op 28 mei volgt dan het definitieve besluit.

 
Provincie: