dinsdag, 14. mei 2013 - 10:17 Update: 03-07-2014 0:58

Nog altijd geen besluit over nieuwe opzet Jupiler League

Foto van Jupiler League
Zeist

(ELF- Voetbal) Het lopende seizoen zit er bijna op en de voorbereidingen op het nieuwe seizoen moeten snel worden gestart, maar nog altijd is niet besloten hoe het volgend seizoen nu verder moet met de Jupiler League. Op de vergadering van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) van gisteravond zijn negen van de tien voorstellen over een nieuwe opzet overeind gebleven. Het enige dat geen optie is voor volgend seizoen is niets doen.

'Het faillissement van AGOVV en Veendam heeft een verschraalde competitie achtergelaten. De ploegen hebben meer wedstrijden nodig die ergens om gaan', aldus Jelle Beuker, de operationeel directeur van de Coöperatie tegen het AD.

Er werd maandagavond fel gediscussieerd over de diverse ideeën, maar een eenduidige oplossing kwam er nog niet. Moeten er beloftenteams worden toegelaten, moeten amateurteams worden verplicht te promoveren, moet er een aparte bekercompetitie komen of moet de nacompetitie weer worden heringevoerd, zoals deze vroeger werd gespeeld?

De tijd dringt en dus roept Simon Kelder, voorzitter van de CED, op tot haast bij de leden. 'De clubs moeten hun begroting kunnen afstellen op het aantal wedstrijden en media-inkomsten. En de KNVB wil snel het competitieprogramma maken. Nu is dat allebei onmogelijk, dus het is hoog tijd voor actie.'

Categorie: