zaterdag, 2. februari 2013 - 11:43

Noodverordening tijdens demontage bommen vliegbasis Leeuwarden

Leeuwarden

Zaterdag worden door de Explosieven OpruimingsDienst (EOD) vijf niet ontplofte vliegtuigbommen gedemonteerd. ‘De bommen zijn gevonden op het terrein van de vliegbasis Leeuwarden’, meldt de gemeente Menameradiel zaterdag.

Noodverordening ivm veiligheid omgeving
De veiligheid van personen, dieren en goederen in de directe omgeving is van het grootste belang. Daarom is er op zaterdag 2 februari 2013 een noodverordening van kracht. Dit betekent dat het gebied in een straal van 1320 m rondom de vindplek verboden terrein is voor alle personen.

Huisdieren en vee binnen dit gebied moeten binnenshuis blijven en/of op stal staan. Bewoners en bedrijven die binnen deze straal vallen zijn hier inmiddels per brief uitgebreid over geïnformeerd. De straten in dit gebied zijn op zaterdag afgezet.

Door het invoeren van een noodverordening krijgt de politie meer mogelijkheden om verstoring van de openbare orde, oftewel betreding van het gebied, tegen te gaan.

Alle aanwijzingen, gegeven door de politie in het belang van de openbare orde of veiligheid van personen, vee, huisdieren of goederen dienen stipt te worden nagekomen. Overtreding van één of meer bepalingen van de verordening is strafbaar. De noodverordening geldt op zaterdag 2 februari van 9.00-17.00 uur.
Provincie:
Tag(s):