woensdag, 17. april 2013 - 8:08 Update: 03-07-2014 0:59

NOS en RTL Nieuws zenden vanavond interview met koningspaar uit

Fot van Prinses Maxima en Prins Willem-Alexander | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Woensdagavond om 20.30 uur zenden de NOS en RTL Nieuws het interview met prins Willem-Alexander en prinses Maxima uit, zo meldt de NOS woensdag.

In dat interview zullen Mariëlle Tweebeeke (NOS/Nieuwsuur)  en Rick Nieman (RLT NIeuws) met het aanstaande koningspaar spreken over koningschap en het leven na 30 april. Het interview wordt gelijktijdig op Nederland 1 en RTL4 uitgezonden. De uitzending is in Nederland en in het Caribisch gebied ook te volgen via nos.nl. In het buitenland (en niet in Nederland) is de stream te bekijken op het NOS Koningshuiskanaal op YouTube.

Na het interview zal Herman van der Zandt (NOS) op Nederland 1 met vijf gasten napraten over het interview:  Deze gasten zijn Koninklijk Huis-verslaggever bij de NOS Kysia Hekster, oud-politica Femke Halsema, directeur van De Balie in Amsterdam Yoeri Albrecht, Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs en communicatieadviseur Jack de Vries. In het verleden hebben zowel prins Willem-Alexander als prinses Maxima al vaker interviews gegeven. Onder andere in 2002 toen de prins voorafgaande aan zijn huwelijk samen met zijn aanstaade vrouw werd geïnterviewd door Paul Witteman. Ter  gelegenheid van zijn veertigste verjaardag in 2007 zond de NOS een portret uit over Willem-Alexander. Daarin liet Willem-Alexander tegenover  Pieter Jan Hagens weten dat hij voldoende is voorbereid op het koningschap. "Op mijn achttiende was ik er technisch klaar voor, maar nu heb ik de tijd gehad om erin te groeien."

Bronnen rond het hof zeggen dat het koningschap van Willem-Alexander vooral maatschappelijk en sociaal zal worden ingevuld, zo meldt NRC Handelsblad. Prins Willem-Alexander zal zich minder gaan richten op staatkundige en bestuurlijke zaken. Daarnaast zou hij zijn reserves ten aanzien van een ceremonieel koningschap grotendeels hebben laten varen. In het interview met Marië Tweebeeke en Rick Niemand zal ook hierover gesproken geworden

 

Provincie: