donderdag, 6. juni 2013 - 9:29 Update: 03-07-2014 0:56

NS-controleur Fyra: ,,Geweldige baan: zon, eten en drinken ;-)

foto van Fyra | NS
Foto: NS

Een projectmanager van de Nederlandse Spoorwegen (NS) die bij de Italianen moest toezien op de bouw van de Fyra, heeft na eigen zeggen geleefd als God in Frankrijk. ,,Geweldige baan: zon, eten en drinken ;-)"

Richard de Leeuw hield als projectmanager de bouw van de Fyra in de gaten voor zowel de NS als de Belgische spoorwegen NMBS. De man beleefde een mooie tijd zo blijkt uit zijn geposte berichten op sociale media., aldus de krant Het Nieuwsblad. Zo twitterde hij de volgende boodschap bij een foto van twee Fyra-toestellen in aanbouw: 'Net terug uit de fabriek. Komt allemaal goed met deze prachtige jongens', luidde het op 22 maart 2011. Intussen weten we dat het nooit goed gekomen is met de treinstellen.

De projectmanager voor de bouw van de Fyra bezocht in die tijd ook vele andere fabrieken in Napels en Pistoia. En de reisjes bevielen de man. Zo twitterde hij op 13 april 2011: 'ik ben in Italië. Geweldige baan: zon, eten en drinken;-)' Wat De Leeuw niet heeft zien aankomen, is dat de Nederlandse belastingbetaler straks 600 miljoen moet gaan ophoesten. En dat hij waarschijnlijk straks een van de vele gasten wordt aan de parlementaire tafel in de Kamer.  
 

Provincie:
Tag(s):