zaterdag, 25. mei 2013 - 10:42 Update: 03-07-2014 0:57

Nu al 1.926.572 AMBER Alert aanmeldingen

foto van vermissing | fbf
Foto: Politie
foto van vermissing | fbf
Foto: Politie
Utrecht

Zaterdag 25 mei was de internationale Dag van het Vermiste Kind.

Op deze speciale dag, maakte AMBER Alert de spetterende (voorlopige) eindstand van de #1op10 actie bekend: 1.926.572 Nederlanders zijn nu aangemeld voor de ontvangst van AMBER Alerts. Dat is een toename met bijna een half miljoen aanmeldingen in vier dagen.

De #1op10 actie ging afgelopen dinsdag van start bij het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM. De initiële doelstelling was om 1 op de 10 (ofwel 1,67 miljoen) Nederlanders aangemeld te krijgen voor het AMBER Alert, om zo te zorgen dat zoveel mogelijk mensen meezoeken naar vermiste kinderen. Doordat heel Nederland de afgelopen week achter het AMBER Alert ging staan, is die doelstelling ruimschoots overschreden. AMBER Alert Nederland en de politie bedankt iedereen die de afgelopen week oproepen heeft geplaatst, die zich heeft aangemeld of de actie op een andere manier heeft ondersteund.

Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland: "Bijna 2 miljoen mensen die nu bij de ontvoering van een kind direct ingeschakeld kunnen worden door de politie. Er is geen enkel land ter wereld waar zoveel mensen procentueel gezien meespeuren naar vermiste kinderen. Dit maakt de kans dat iemand na een AMBER Alert de levensreddende tip kan geven, een stuk groter. Bedankt, Nederland."

Jaarlijks wordt op 25 mei, de internationale Dag van het Vermiste Kind, stilgestaan bij kinderen die nog vermist zijn, worden kinderen die dood zijn teruggevonden herdacht, en wordt er aandacht besteed aan het onderwerp kindervermissingen (educatie en preventie). In dit kader heeft de politie dit jaar ook een mailing naar basisscholen gestuurd met lesmateriaal over het onderwerp 'kindervermissingen' en werd afgelopen week opgeroepen je aan te melden voor het AMBER Alert met de #1op10 actie. 

Provincie: