zondag, 28. juli 2013 - 13:25 Update: 03-07-2014 0:54

Oldtimers in vlammen opgegaan

Foto van brandweer ladderwagen donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Enschede

Een korte hevige brand heeft zondagochtend rond 05.00 uur een bedrijfshal aan de Euregioweg in Enschede met daarin enkele oldtimers compleet in de as gelegd. Dit meldt de brandweer van Enschede zondag.

Oldtimers
‘De bedrijfshal en de oldtimers zijn door de brand verloren gegaan’, aldus de brandweer. De brandweer wist uitbreiding naar omliggende panden te voorkomen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Rond 05.00 uur kreeg Brandweer Twente de melding van een brand in een bedrijfspand aan de Euregioweg in Enschede. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan in een bedrijfshal van ca 20 bij 30 meter groot.

Woningen en muziekstudio
De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. Omdat de bedrijfshal tussen enkele woningen ligt en omdat het pand direct grenst aan een muziekstudio heeft de brandweer snel opgeschaald.


Met behulp van drie blusvoertuigen en twee hoogwerkers wist de brandweer uitbreiding naar de omliggende panden te voorkomen. De bedrijfshal kan door de brand als verloren worden beschouwd. Een uur na het uitbreken van de brand is het sein brandmeester gegeven. 

De oorzaak van de brand is niet bekend. 

 
Provincie: