donderdag, 4. juli 2013 - 9:56 Update: 03-07-2014 0:55

OM in beroep in zaak dode baby

Foto van officier en rechter rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Arnhem

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft beroep ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank Gelderland in de zaak rond de dood van een acht maanden oude baby. Dit meldt het OM donderdag.

De rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, verklaarde het Openbaar Ministerie op 26 juni jl. niet ontvankelijk in de vervolging van twee verdachten die verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de dood van hun baby.

De rechtbank legt aan die beslissing met name ten grondslag dat het sectierapport bewust zou zijn onthouden aan de verdachten. Ook zouden de verdachten misleid zijn door te stellen dat het in hun belang was dat de inhoud van het rapport in een voor hen vertrouwde omgeving kenbaar zou worden gemaakt, terwijl er - met instemming van de rechter-commissaris - opnameapparatuur in de woning was geplaatst. 

Het Openbaar Ministerie kan zich niet vinden in de niet ontvankelijk verklaring. Naar het oordeel van het Openbaar Ministerie is geen sprake geweest van het bewust onthouden van het sectierapport, noch van het bewust misleiden van de verdachten.

Om het proces in hoger beroep niet verder te beinvloeden, wordt er geen verdere toelichting gegeven. Wanneer de zaak dient bij het Gerechtshof in Arnhem is nog niet duidelijk. 

Provincie:
Tag(s):