woensdag, 30. oktober 2013 - 14:04 Update: 03-07-2014 0:49

OM eist 13 jaar cel voor 74 dodelijke messteken bij vriendin

Foto van rechter en officier in rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Tegen een 36-jarige man heeft de advocaat-generaal vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van dertien jaar geëist. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Volgens het OM heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan doodslag op zijn 28-jarige vriendin op 9 november 2011 in Rotterdam.

De politie trof het lichaam van het slachtoffer op 11 november 2011 aan in de gezamenlijke woning van de vrouw en verdachte. De twee hadden een relatie van zeven jaar en hadden sinds enige tijd financiële problemen.

74 dodelijke messteken
In de visie van het OM heeft verdachte zijn vriendin met opzet van het leven beroofd door 74 keer met een mes op haar in te steken. Volgens het OM heeft verdachte geprobeerd om, na het plegen het delict, sporen in de woning te wissen. Hij heeft nog een nacht in de woning doorgebracht, heeft de volgende dag zijn intrek in een hotel genomen, een bioscoop en een bar bezocht en is op 11 november naar de politie gegaan om te melden dat hij zijn vriendin op 9 november levenloos in hun woning had aangetroffen. 

De advocaat-generaal vindt een gevangenisstraf van dertien jaar passend bij de ernst van het feit, de omstandigheden waaronder dit is gepleegd en vooral de wijze waarop, de grote hoeveelheid messteken. Dat verdachte geen enkel inzicht wenst te geven in zijn beweegreden, rekent het OM de verdachte zwaar aan. "Aldus laat hij de nabestaanden in het ongewisse omtrent het motief dat heeft geleid tot de dood van het slachtoffer. Die onzekerheid is in het bijzonder voor haar ouders en haar zusje, in combinatie met het leed door de gruwelijke en gewelddadige dood van hun dochter, nauwelijks te dragen," aldus de advocaat-generaal op de zitting. 

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde de verdachte eerder tot een gevangenisstraf van twaalf jaar voor doodslag. De verdachte stelde hoger beroep in. 

De uitspraak is naar verwachting over twee weken. 

Provincie: