woensdag, 17. juli 2013 - 20:37 Update: 03-07-2014 0:54

OM eist in hoger beroep 12 jaar cel en tbs voor Zeister brandmoord

Foto van advocaat | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Zeist

Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 12 jaar en tbs met bevel tot verpleging geëist tegen een 31-jarige vrouw uit Oss. Volgens het OM heeft de verdachte op 7 december 2009 in Zeist een 23-jarige vrouw in brand gestoken.

Het slachtoffer werd de bewuste dag uit haar flatwoning gelokt met de mededeling dat er beneden een pakketje voor haar was bezorgd. Bij terugkomst op de 12de verdieping stond verdachte haar op te wachten. Het slachtoffer werd op de galerij overgoten met motorolie en in brand gestoken. Het slachtoffer overleed diezelfde dag in een brandwondencentrum aan haar verwondingen. 

De Rechtbank Midden-Nederland veroordeelde de verdachte eerder tot 18 jaar cel, bij een eis van de officier van justitie van 23 jaar. Zowel het OM als de verdachte stelden hoger beroep in. De verdachte weigerde in eerste aanleg mee te werken aan onderzoek in het Pieter Baancentrum. In hoger beroep is zij alsnog onderzocht. Deze deskundigen constateerden een stoornis en achten de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar

Provincie:
Tag(s):