vrijdag, 12. april 2013 - 18:36 Update: 03-07-2014 0:59

OM eist in hoger beroep 25 jaar cel voor fatale overval op woning in Velp

Foto van rechtbank
Foto: Archief FBF.nl

De advocaat-generaal (OM) in 's-Hertogenbosch heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 25 jaar geëist tegen een 27-jarige verdachte uit Oss. Het OM verdenkt de man van een woningoverval met dodelijk afloop op 29 maart 2010 in Velp, een gewelddadige overval op een supermarkt in Ravenstein op 26 januari 2010 en verboden wapenbezit.

In de ochtend van 29 maart 2010 werd een bejaard echtpaar overvallen in hun woning in Velp. De overvaller droeg een bivakmuts en had een vuurwapen bij zich. Hij bond de handen van de 77-jarige vrouw vast met tieraps en plakte tape over haar mond. Vervolgens sleurde hij de 76-jarige man mee naar de slaapkamer. Daar werd de man doodgeschoten. De overvaller ging er met 150 euro en enkele sieraden vandoor.

Volgens het OM was verdachte diegene die de overval pleegde. 'Zowel de vluchtauto, het gebruikte vuurwapen, DNA-materiaal op de trui van het slachtoffer én afgeluisterde gesprekken in de woning van verdachte verbinden hem aan de overval,' aldus de advocaat-generaal op de zitting.

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de verdachte eerder tot 25 jaar gevangenisstraf, conform de eis van de officier van justitie. De verdachte stelde hoger beroep in.

 

Provincie: