dinsdag, 18. juni 2013 - 10:36 Update: 03-07-2014 0:56

OM: Mensen met onterechte bekeuringen mogen zich melden

Foto van camper | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

In het RTL Nieuws van maandagavond werd gesteld dat door een fout in de trajectcontrole boven snelwegen jaarlijks 'minstens honderden' onterechte bekeuringen de deur uitgaan.

Volgens het nieuwsprogramma zou de Nationale Ombudsman een onderzoek naar deze misstand gestart zijn.  Inmiddels roept het Openbaar Ministerie (OM) mensen die mogelijk ten onrechte zijn bekeurd op zich te melden bij de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM).

Vooral bij campers en bedrijfswagen zouden ten onrechte uitgeschreven boetes veelvuldig voorkomen. Ondanks dat deze zich naar verluidt keurig aan de maximum snelheid houden. Het blijkt dat het controlesysteem campers en bedrijfswagens dan aanziet voor een auto met aanhangwagen, die maximaal 90 kilometer per uur mag. De problemen met 'de trajectcontrole', zijn bij het OM bekend en erkend, want 'die fouten horen bij het systeem'. 'Het valt niet mee om alle verschillende typen voertuigen - campers, bussen en aanhangwagens - en dan ook weer verschillende lengtes precies te herkennen', aldus de woordvoerder van het OM in de Volkskrant. 'Het is onmogelijk om het honderd procent goed te doen.'