vrijdag, 25. oktober 2013 - 10:37 Update: 03-07-2014 0:50

OM:Roermondse vondeling heeft zusje in Duitsland

Foto van gevonden baby | Politie
Foto: Archief FBF.nl
Foto van gevonden baby | Politie
Foto: Archief FBF.nl
Roermond

De baby, die op 18 juni 2013 is gevonden in stadsdeel Maasniel in Roermond, heeft een zusje. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

'Het jongetje werd op 18 juni even na 06.00 uur in de ochtend gevonden op een groenstrook bij de hoek van de Broekhin-Zuid en de Wilhelminalaan in de gemeente Roermond', aldus het OM. Een en aander is gebleken uit het nadere onderzoek, zoals dit is ingesteld door de recherche Roermond, waaronder ook vergelijkend dna-onderzoek door de forensische recherche. 

Zusje
Vastgesteld is dat het DNA van het jongetje een match oplevert met een DNA dat is opgenomen in de Europese databank van Prum, op grond waarvan kan worden vastgesteld dat de Roermondse vondeling dezelfde biologische moeder heeft als een vondeling in Duitsland.

Het betreft hier een meisje dat te vondeling is gelegd in Duitsland en daar gevonden is op 20 oktober 2011 rond 12.30 uur in de middag bij een parkeerplaats aan de Wendelinusstrasse te Hurth, nabij de aansluiting met autobaan 1/E31, even onder Keulen. De kinderen hebben zoals gezegd in ieder geval dezelfde biologische moeder. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of zij ook dezelfde vader hebben en volle broer en zus zijn dan wel halfzus en -broer.

De afstand tussen de vindplaatsen (Roermond en Hurth) van de vondelingen bedraagt een kleine honderd kilometer.

Moeder nog onbekend
In het onderzoek hebben de Roermondse recherche en forensische opsporing nauwgezet samengewerkt met de Duitse Staatsanwaltschaft (het OM) en de politie te Keulen. Vooralsnog hebben de opsporingsinspanningen niet geleid naar de moeder van het jongetje en het meisje.

In de komende tijd zal door politie en justitie overwogen worden om ook via tv de hulp van het publiek in te roepen om de moeder en wellicht ook de vader van beiden te achterhalen.

Tot die tijd kunnen burgers informatie over de vondelingen melden op vondeling@limburg-noord.politie.nl of op 0900-8844. Het nummer van Meld Misdaad Anoniem is 0800-7000.