vrijdag, 12. april 2013 - 20:29 Update: 03-07-2014 0:59

Onderwijsproject de Tweede Wereldoorlog dichterbij in Marum van start

Foto van helm duitse leger tweede wereldoorlog

Op dinsdag 16 april a.s. zal wethouder Janny Hulshoff van de gemeente Marum om 9.00 uur in de Romaanse kerk te Marum de officiële opening verrichten van het project 'de Tweede Wereldoorlog dichterbij in Marum'.

De themaweken starten op 16 april a.s. voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Marum in het kader van de Vier 5 meiviering. Het doel van dit project is het betrekken van de jeugd bij de herdenking van de Tweede Wereldoorlog in hun gemeente en het erkennen van het belang van vrijheid.

Het ochtendprogramma start met een gezamenlijke bijeenkomst in de Romaanse kerk te Marum. Daarna vindt het gesprek met mevr. A. Gjaltema-Zijp plaats. Zij is de dochter van verzetsman Jacob Jan Zijp. Zij zal o.a. vertellen over de gevolgen van de oorlog. Op donderdag 18 april zullen dhr. P van der Berg en mevr. B. de Jong uit eigen ervaring hun verhaal vertellen. Mevr. De Jong was koerierster in het verzet en dhr. Van der Berg zat ondergedoken in Marum.

Dit project wordt gerealiseerd door: Stichting Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG), het RHC Groninger Archieven, Heemkundekring Vredewold-West, Stichting Vier 5 Mei, Kunststation C, Bevrijdingsfestival Groningen en de gemeente Marum.

 

Provincie:
Tag(s):