donderdag, 26. december 2013 - 14:53 Update: 03-07-2014 0:46

Ongevallen en spoedreparatie zorgden voor flinke vertraging op A1

Foto van file | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Lochem

Verkeer op de A1 kreeg het op tweede kerstdag zwaar te verduren.

Ongevallen en een spoedreparatie zorgden voor vertraging. Dit meldd de VerkeerisInformatieDienst (VID) donderdag.

Een spoedreparatie aan de vangrail van de A1 ter hoogte van Lochem zorgde voor de grootste vertraging. Vanuit Apeldoorn naar Hengelo moest het verkeer rekening houden met meer dan een half uur extra reistijd in 3 kilometer file, in de andere richting ook 3 kilometer file, dat leverde 20 minuten vertraging op.

In beide richtingen was ter hoogte van Lochem de linkerrijstrook afgesloten.

Eerder vond vanuit Amsterdam richting Amersfoort een aanrijding plaats waarbij meerdere voertuigen betrokken waren, ter hoogte van knooppunt Diemen werden 2 rijstroken afgesloten. De vertraging bleef beperkt tot 3 kilometer, en ook het verkeer op de A9 voor het knooppunt liep wat vertraging op. De rijstroken konden vrij snel vrijgegeven worden.

Update 13:08 uur

Inmiddels was er ook een ongeval gebeurd richting Amsterdam, ter hoogte van het knooppunt Muiderberg. Voor de afhandeling zijn 2 rijstroken afgesloten, verkeer moest rekening houden met 3 kilometer file met rond een kwartier extra reistijd.

Update 13:15 uur

De rijstroken ter hoogte van het knooppunt Muiderberg zijn vrijgegeven, de vertraging die inmiddels was opgelopen naar 20 minuten, zal nu snel afnemen.

Update 13:29 uur

De spoedreparatie is afgerond, in beide richtingen is de linkerrijstrook bij Lochem vrijgegeven. De files nemen snel af.

 

Provincie:
Tag(s):