maandag, 22. april 2013 - 10:59 Update: 03-07-2014 0:59

Onrust over sluiting Leidse scholen neemt toe

Foto van kinderkapstok | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Leiden

Niet alleen in Leiden, maar ook in gemeentes rondom Leiden worden maandag scholen gesloten in verband met de dreiging van een schietpartij.

Zo zijn er scholen in Oegstgeest en Leiderdorp gesloten. Ouders en leerlingen uiten op Twitter hun bezorgdheid over de situatie. Veel ouders houden uit angst ook hun basisschoolkinderen thuis. Op de katholieke basisschool Pacelli in Leiden is de helft van de 140 leerlingen niet op komen dagen en de Lorentzschool, ook een basisschool, telt zeker 100 afwezige leerlingen. Basisscholen zijn vandaag in Leiden extra attent. Zo kiezen sommige scholen ervoor om de kinderen binnen te houden en ook wordt er extra gesurveilleerd.

De tip over de dreiging van een schietpartij op een school in Leiden kwam van de politie in Zürich. Die zag het bericht op internet voorbijkomen tijdens een algemene scan. Daarna is contact opgenomen met de politie in Leiden. Omdat het bericht op een Amerikaanse site is geplaatst, is er ook contact geweest met de Amerikaanse federale recherche FBI. BNR-radio meldt dat de politie nu samen met de FBI onderzoek.

Volgens RTL-verslaggever Pepijn Crone neemt justitie de dreiging zo serieus omdat het bericht op zo gedetailleerd is. "Zo verwijst hij naar het wapen hij zou gebruiken, een briefje met zijn motief en een vriend die het briefje op 4chan zou plaatsen als de autoriteiten het niet openbaar zouden maken. Door dit soort details slaat justitie er op aan."

Provincie:
Tag(s):