zondag, 1. december 2013 - 17:56 Update: 03-07-2014 0:47

Ontketend Feyenoord verslaat zwalkend PSV

Foto van voetbal | Archief EHF

(ElfVoetbal) Een gedreven Feyenoord heeft vanmiddag in de eigen Kuip PSV de volgende klap toegediend.

De bezoekers wachten al weken op een overwinning en verloren vandaag opnieuw: 3-1. PSV kwam nog  wel op voorsprong, maar Feyenoord draaide het duel met veel strijd om en besliste het duel in een spectaculaire eerste vijftien minuten na rust.

Feyenoord begon vol passie aan de eerste helft en zette PSV flink onder druk. Veel kansen leverde dit echter niet op voor de thuisploeg, maar omdat men de druk goed erop hield, was het af en toe bibberen voor de Eindhovenaren achterin. De snelle gele kaart die verdediger Jeffrey Bruma opliep, hielp PSV ook niet om de rust terug te krijgen.

Toch ging de storm van Feyenoord na een dik kwartier liggen en kon PSV onder de druk uitvoetballen. Dit leverde ook direct de openingsgoal op. Maher vond met buitenkantje rechts Florian Jozefzoon, die doorspeelde op de doorgelopen Maher. De veel bekritiseerde spelmaker rondde vervolgens knap af, al zag doelman Erwin Mulder er ook niet goed uit, die de bal via zijn handen in het doel zag rollen.

Na de openingsgoal werd het duel harder. De thuisploeg kwam er een aantal malen gevaarlijk uit, maar onder meer Ruben Schaken was besluitloos. Toch bleef Feyenoord de sterkere ploeg en gooide men er nog een dosis wilskracht op. Clasie vond na een mooie combinatie nog de vuisten van doelman Jeroen Zoet, maar op slag van rust scoorde Jean-Paul Boëtius de terechte gelijkmaker. Op de rand van het zestienmetergebied ontving de vleugelaanvaller de bal en met een verwoestende streep passeerde Boëtius de kansloze Zoet.

Ook de tweede helft begon Feyenoord furieus. De ploeg van Ronald Koeman klapte er vol op en PSV werd direct met de rug tegen de muur gezet. Jordy Clasie kon met een vrije trap het doel nog niet vinden, maar even later scoorde Graziano Pelle wel. De Italiaanse publiekslieveling mocht van elf meter aanleggen nadat rechtsachter Santiago Arias onhandig Boëtius onderuit trok. Pelle stuurde Zoet de verkeerde kant op en liet de Kuip trillen.

Nog geen vijf minuten later mocht Pelle weer aanleggen van elf meter. Ditmaal was het Bruma die in de fout ging. De door Feyenoord opgeleide verdediger trok Pelle onderuit en mocht met zijn tweede gele kaart vertrekken. Wederom stuurde de spits Zoet de verkeerde kant op, maar de paal stond de 3-1 in de weg.

Trainer Phillip Cocu haalde Memphis Depay naar de kant en bracht met Zanka zijn verdediging weer op vier man. Veel hielp het echter niet, want de druk die Feyenoord bleef uitoefenen op de wankele verdediging van PSV leidde uiteindelijk naar de 3-1. Boëtius vond met een lage strakke voorzet wederom Pelle, die zijn gemiste pingel van even daarvoor goed maakte met een intikker.

Hierna kabbelde het duel naar het einde, maar bleef Feyenoord de betere ploeg. Grote kansen, laat staan doelpunten, vielen er echter niet meer te noteren. Door de nederlaag blijft PSV in de middenmoot hangen, terwijl Feyenoord zich nestelt in de subtop.