woensdag, 18. december 2013 - 11:40 Update: 03-07-2014 0:46

Van Oostveen: Nooit met Koeman gesproken

Foto van Ronald Koeman | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal) "De KNVB heeft nimmer het initiatief genomen met Ronald Koeman of zijn zaakwaarnemer (Guido Albers, red.) over een eventueel bondscoachschap te praten."

Heldere woorden van Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal en bestuursvoorzitter betaald voetbal van de KNVB. In een statement reageert hij daarmee op de website van de voetbalbond over de vraagstelling en speculaties rond het bondscoachschap.

Die positie wordt na het komende WK in Brazilië vacant, omdat de huidige keuzeheer Louis van Gaal een stapje terug doet. Van Oostveen: "Voor de komende periode focussen wij ons op het aanstellen van de nieuwe bondscoach en staf." In januari 2014 wil de KNVB de nieuwe naam onthullen.

"De nieuwe bondscoach en staf worden gepresenteerd zodra het plaatje compleet is, net zoals wij dit de afgelopen jaren gedaan hebben. De afgelopen dagen zie ik allerlei complottheorieën en feitelijke onjuistheden voorbij komen in verschillende media."

"De gesuggereerde theorieën vind ik bijzonder hinderlijk en verbazen mij ten zeerste. Laat ik helder zijn: het beeld zoals nu geschetst is absoluut onjuist", aldus Van Oostveen.

Categorie:
Tag(s):