woensdag, 29. mei 2013 - 11:00 Update: 03-07-2014 0:57

Opgepakte Spanjaard beschuldigt oud-eigenaar volleybalclub

Foto Spaanse politie | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

De Spanjaard die is opgepakt voor betrokkenheid bij de afschuwelijke moorden op de Nederlandse Ingrid Visser en Lodewijk Severein, Juan Cuenca, heeft gezegd dat een ondernemer en voormalig eigenaar van volleybalclub CVM 2005 achter de moorden zit.

Het zou gaan om Evedasto Lifante, eigenaar van een marmergroeve en ook voormalig eigenaar van volleybalclub CVM 2005, waar Visser speelde. Volgens de Spaanse krant La Verdad de Murcia heeft Cuenca dit aan de onderzoeksrechter bekendgemaakt. Cuenca was zelf technisch directeur bij deze club. In het huis dat hij huurde werden Visser en Severein vastgehouden. Lifante heeft de beschuldiging tegenover de krant weersproken. In het AD zegt Lifante dat hij voor zijn leven vreest omdat hij de politie op het spoor zette van de moordenaars van Visser en Severein. Lifante in het AD: 'Die twee Roemenen zijn niet alleen. Er moet iets achter zitten, een grotere organisatie.' Lifante zegt dat hij de rechercheurs e-mails, een vervalst contract en een belastende foto liet zien die het onderzoek in een stroomversnelling zouden hebben gebracht.

Spaanse kranten berichtten eerder al over een investering van Severein in een marmergroeve. Mogelijk is een conflict hierover de oorzaak van de moorden, maar het is nog onduidelijk of dit pom dezelfde marmergroeve gaat ls waarvan Lifante eigenaar is. Severein en Cuenca zouden samen hebben gehandeld onder meer in marmer. De Nederlander leende daarvoor geld aan de Spanjaard en hoopte dat terug te krijgen.

Categorie:
Tag(s):