maandag, 24. juni 2013 - 17:04 Update: 03-07-2014 0:55

Opluchting om overname maar ook vragen bij gemeente Spijkenisse

Foto van ziekenhuis zusters | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Spijkenisse

'Na alle inspanningen die zijn geleverd voor het behoud van het Ruwaard van Putten ziekenhuis, is de gemeente Spijkenisse opgelucht dat het ziekenhuis een doorstart kan maken', dit laat de gemeente maandagmiddag weten. .

'Wij zijn opgelucht dat er voor de inwoners van onze stad een ziekenhuis blijft. De gemeente is wel benieuwd naar de wijze waarop de drie overnemende ziekenhuizen de zorg in Spijkenisse invullen. Burgers uit Spijkenisse en van het eiland Voorne-Putten hebben door middel van een handtekeningenactie massaal gepleit voor het behoud van het Ruwaard', aldus wethouder Dirk van der Schaaf.

Afstand
De gemeente Spijkenisse heeft alles in het werk gesteld om mee te werken aan een goede gezondheidszorg voor de inwoners van de stad en regio. Een volwaardig ziekenhuis is daarbij een belangrijk onderdeel. De afstand tot alternatieve ziekenhuizen in de omgeving is te ver van Spijkenisse om patiënten binnen de wettelijke aanrijdtijden van 45 minuten te kunnen afleveren.

De afgelopen periode is intensief gesproken met verschillende partijen om oplossingen te vinden voor de problemen van het ziekenhuis.

'We denken als gemeente denkt graag met de overnemende partijen mee over de doorstart van het Ruwaard en willen graag met hen in overleg over vormen van zorg die moeten blijven bestaan', aldus de gemeente.