dinsdag, 19. november 2013 - 23:01 Update: 03-07-2014 0:48

Oranje houdt gelijkstand in keihard duel tegen Colombia

Foto van Arena Oranje voetbal | Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal) Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen Colombia.

In de eerste helft kwam het al met tien man te staan, waardoor het in de tweede helft vooral moest tegenhouden. Door het gelijke spel blijven de manschappen van bondscoach Louis van Gaal in het kalenderjaar 2013 ongeslagen.

Oranje begon matig aan de wedstrijd en de Colombianen waren vooral bezig met het beïnvloeden van de scheidsrechter. Zo vroeg Abel Aguilar na een kwartier gespeeld te hebben om een strafschop, maar die kreeg hij niet. Tien minuten voor rust ging Jöel Veltman gigantisch in de fout. De debutant verspeelde de bal aan Gutiérrez, die de bal binnenschoot. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Een minuut later ging Jeremain Lens in de fout. Hij greep zijn tegenstander bij de keel en moest met een rode kaart van het veld af. Santiago Arias deelde nog voor rust een keiharde elleboogstoot uit namens Colombia, maar hij mocht van de arbiter wel blijven staan.

De eerste helft ging redelijk gelijk op en dit spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. Beide landen kregen kansjes, maar er waren vooral keiharde overtredingen te zien op het veld. Namens Oranje kreeg Leroy Fer, die de geblesseerde Rafael van der Vaart verving, een gigantische mogelijkheid, maar zijn inzet belandde niet tussen de palen. Doelman Jasper Cillessen, die een uitstekende wedstrijd keepte, hield het Nederlands elftal meerdere malen op de been.