donderdag, 6. juni 2013 - 12:11 Update: 03-07-2014 0:56

Oranje klimt, zonder te spelen, van plek 9 naar 5

foto van oranjeelftal | fbf
Foto: Greenpeace
Zeist

(ElfVoetbal) Nederland behoort weer tot de vijf beste voetballanden ter wereld. Tenminste, volgens de FIFA-wereldranglijst. De ploeg van coach Louis van Gaal is opgeklommen van de negende naar de vijfde plaats op de wereldranglijst, zo meldt de FIFA donderdag. Hoewel Nederland de afgelopen maand niet één wedstrijd speelde is het Portugal, Colombia, Italië en Engeland toch voorbijgestreefd.

Dat Nederland zonder te spelen stijgt op de FIFA-ranglijst heeft te maken met enkele mindere resultaten uit eerdere wedstrijden. Die zijn deze maand komen te vervallen, waardoor Oranje ineens een sprongetje maakt. In de top-tien is Engeland, dat zakt van zeven naar negen, de grootste verliezer. Portugal en Colombia zijn één plekje gezakt, de top-vier is hetzelfde gebleven. Regerend Europees- en wereldkampioen Spanje voert de ranglijst aan, voor Duitsland, Argentinië en Kroatië.

Een hoge positie op de FIFA-ranglijst kan belangrijk zijn met het oog op het WK van 2014. De hoogst geplaatste landen krijgen bij de loting de status van groepshoofd.

België staat op de nieuwste editie van de wereldranglijst op de twaalfde plaats, drie plekker hoger dan een maand geleden. Dit is de hoogste positie van het land ooit. Opvallend is verder dat Brazilië steeds verder weg aan het zakken is. Het gastland van het komende WK zakte deze maand van de negentiende naar de 22ste plaats.

De top-tien van de FIFA-ranglijst ziet er als volgt uit:

1. (1) Spanje

2. (2) Duitsland

3. (3) Argentinië

4. (4) Kroatië

5. (9) Nederland

6. (5) Portugal

7. (6) Colombia

8. (8) Italië 9.

(7) Engeland 10.

(10) Ecuador

Categorie:
Tag(s):