dinsdag, 18. juni 2013 - 14:46 Update: 03-07-2014 0:56

Organisatie hele marathon Lauwersoog-Eemshaven in voorbereiding

Foto van marathon | Sxc
Foto: SXC
Delfzijl

De Stichting Marathon NW Groningen is weer twee jaar verzekerd van een nieuwe hoofdsponsor. Afgelopen donderdag werd het sponsor contract getekend met een duo hoofdsponsorschap: Haven Lauwersoog (EHL) en Groninger Seaports.

Harm Post ondertekende de overeenkomst in Expoor Ulrum namens beide. Na twee jaar zonder een hoofdsponsor heeft de organisatie weer de benodigde euro’s om het loopevenement weer op haar inmiddels geroemde professionaliteit te kunnen organiseren. De halve marathon, die dit jaar op zaterdag 27 juli gehouden wordt, is ook aangesloten bij het Loopcircuit Noord Nederland en kent inmiddels een traditie van 23 jaar. In die jaren is het loopevenement in alle opzichten gegroeid en oogst veel waardering onder de deelnemers.

 Als tegenprestatie werd het bestuur gevraagd een volledig draaiboek te ontwerpen voor een marathon van Lauwersoog naar de Eemshaven, onder de werknaam “de tocht der vertwijfeling” in 2014 en het opzetten van een organisatiestructuur voor de marathon. Een verrassend voorstel dat het bestuur als een uitdaging ziet en zonder enige bedenking graag aanvaardde. ”Direct na de halve marathon zal het bestuur zich hierop gaan richten”, aldus de voorzitter.

Provincie:
Tag(s):