zondag, 27. januari 2013 - 22:14

'Ouders Belgische verdachten moeten tegen kinderen zeggen "je gaat naar de politie"

Eindhoven

Tijdens de muzikale manifestatie tegen geweld op het 18 Septemberplein in Eindhoven heeft burgemeester Rob van Gijzel gezegd dat hij vindt dat de ouders van de Belgische verdachten hun kinderen moeten aanmoedigen zich te laten uitleveren. Dit meldt Omroep Brabant zondag.

Volgens Van Gijzel moeten de ouders hun kinderen "bij de kladden pakken" en zeggen "je gaat naar de politie".

Het gaat om de Belgische verdachten van de groepsmishandeling van een 22-jarige man in Eindhoven op 4 januari 2013. Op de Vestdijk werd de Eindhovenaar aangevallen door 8 voorbijgangers. De man zou één van hen hebben aangesproken omdat hij fietsen vernielde,

Van de 8 verdachten bleken er 5 van Belgische afkomst te zijn. Zij stemden niet in met een verzoek om uitlevering aan Nederland. De raadkamer in België moet nu beslissen of de vijf alsnog verplicht uitgeleverd kunnen worden.Wanneer die beslissing wordt genomen, is nog niet bekend.

De 3 verdachten van Nederlandse afkomst hebben zich inmiddels gemeld bij de Eindhovense politie en zitten vast. Twee van hen worden beschuldigd van poging tot doodslag na zware mishandeling.
Provincie:
Tag(s):