donderdag, 18. april 2013 - 9:57 Update: 03-07-2014 0:59

Overvaller Van Haren bindt medewerker vast

Foto van dader overval | Politie
Foto: Politie
Amsterdam

Een medewerker van schoenenwinkel Van Haren aan de Ferdinand Bolstraat staat maandag 25 maart ineens oog in oog met een overvaller. De man is gewapend en eist de inhoud van de kluis.

De overvaller loopt rond 11.30 uur met de werknemer die de winkel moet openen mee naar binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen moet de medewerker de kluis openen. Hierbij wordt de medewerker door de dader met het vuurwapen geslagen. Voordat de overvaller met de inhoud van de kluis in een tas van Van Haren vertrekt bindt hij de medewerker vast.. Camera’s van een naast gelegen winkel leggen de dader vast. Pas als een medewerker van een winkel in de buurt poolshoogte komt nemen in de schoenenwinkel, omdat ze het vertrouwt, wordt de man uit zijn benarde positie bevrijd. 

De politie is op zoek naar een licht getinte man van ongever 1.75 m. lang en ongeveer 18 à 19 jaar oud. Hij heeft een breed postuur en droeg een zwarte jas van het merk Nichelson. Ook droeg hij een zwarte muts, zwarte handschoenen en een pilotenbril met zilveren glazen. Verder had hij een zwart glimmende joggingsbroek aan en droeg hij zwarte schoenen, type sportschoen.

Vragen

De politie wil graag antwoord op de volgende  vragen:  Wie (her)kent de dader van deze brute overval op de beelden? En wie heeft er die maandag 25 maart rond 11.30 uur iets verdachts gezien in de (omgeving van) Ferdinand Bolstraat vooraf, tijdens of kort na de overval?

Provincie: