woensdag, 10. juli 2013 - 9:28 Update: 03-07-2014 0:55

Paardenhoef fetisjist opgepakt door politie

Foto van paard in weiland | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Enschede

De politie heeft deze week een 42-jarige man uit Hengelo aangehouden die gewapend was met knielappen en seks attributen bij een paard.

Deze zelfde man is in december vorig jaar ook actief geweest. Dit meldt de landelijke Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren woensdag.

De landelijke Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren heeft in december vorig jaar al een brief verzonden aan de politie in Hengelo over desbetreffende man, waarin de stichting met klem heeft aangegeven dat de man vervolgd moest worden wegens seks met dieren. Er is toen verder geen actie ondernomen door de politie. De nu aangehouden man beoefende zijn macabere ‘hobby’ al langere tijd, zo ook in december.
De man heeft verklaard dat hij seksueel opgewonden raakt van paardenhoeven en -benen.

De stichting wil dat de politiek ingrijpt en wettelijke richtlijnen opstelt tegen onzedelijke handelingen met dieren, Dat zou nu weer moeten gebeuren als je het h ebt over onzedelijke handelingen met dieren. De stichting zal daarover deze week een brief versturen aan de kamerleden. Seks met dieren is strafbaar, maar de ‘ponypletfilmpjes’ vormen een grijs gebied. hier moet zo snel mogelijk verandering in komen.