dinsdag, 24. december 2013 - 7:53 Update: 03-07-2014 0:46

Pand bedrijventerrein stort in bij uitslaande brand Oss

foto van brand bedrijf | Willy Smits | www.112journaal.nl
Foto: Solarboat challenge
Oss

In de nacht van maandag op dinsdag heeft een uitslaande brand aan de Galliërsweg in Oss een bedrijvenpand in de as gelegd. Dit meldt Omroep Brabant dinsdag.

De brand werd maandagavond rond 23.00 ontdekt en was volgens de politie drie uur later onder controle. In de grote loods die op bedrijventerrein Danenhoef in brand stond,  waren meerdere autobedrijven gevestigd. Naast JP Auto's waren dat autobedrijf Ben van Walbeek en Caross Autobedrijf.  Van het pand, dat als verloren kan worden beschouwd, zijn meerdere delen ingestort. Bij daglicht wordt een kraan ingezet om het ingestorte pand uit elkaar trekken. Het vuur kan daarbij verder oplaaien. Daarom blijft de brandweer aanwezig om meteen in te kunnen grijpen.

Er werden verschillende brandweerkorpsen (Oss, Vught, Berghem) opgeroepen om te komen blussen. In totaal zette de brandweer 6 bluswagens en een hoogwerker in. De brandweer kon voorkomen dat de brand naar naastgelegen panden oversloeg. De bewoners van de paar huizen die op het industrieterrein staan, hoefden hun huis niet uit. Wel werd geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden. De roetdeeltjes die zijn vrijgekomen, zijn volgens de politie niet gevaarlijk.

Tijdens het blussen werd rond middernacht een harde knal gehoord. Een gasfles kwam tot ontploffing, waardoor een stuk ijzer tussen de mensen op straat belandde. Iedereen is ongedeerd gebleven. Ook bij de brand vielen geen gewonden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):