dinsdag, 25. juni 2013 - 17:23 Update: 03-07-2014 0:55

Parkeertarieven ergeren automobilisten

foto van parkeercontroleur | Archief fbf
Foto: Archief FBF
Den Haag

Automobilisten ergeren zich aan hoge parkeertarieven en krappe parkeerplaatsen. Dat blijkt uit een onderzoek van ANWB onder bijna 1400 van haar leden in samenwerking met kennisplatform parkeren VEXPAN. Ruim 71% van de ondervraagden ergert zich aan de hoge parkeertarieven, terwijl 45% van de ondervraagden te krappe parkeerplaatsen vervelend vindt.

Zo’n 30% van de ANWB-leden vindt het lastig om vooraf de parkeertijd te moeten inschatten. Dit kan verminderen als meer gemeenten het mogelijk zouden maken om het parkeergeld via de mobiele telefoon te betalen. Daarnaast vinden ANWB-leden parkeerautomaten waar men slechts met één betaalmiddel kan afrekenen te beperkt. Bij voorkeur betalen zij per pinpas of contant. Een klein deel van de parkeerders gebruikt liever de mobiele telefoon of een credit card.

Van de ondervraagden wil 68% per geparkeerde minuut kunnen afrekenen in plaats van per heel uur, zelfs als blijkt dat de kosten per uur omgerekend hoger kunnen liggen dan het huidig gehanteerde uurtarief.  Ondervraagden zijn bereid 20 % meer te betalen als betalen voor parkeren per minuut wordt ingevoerd. 

Overigens verdiept 78% van de leden zich vooraf niet  in de parkeertarieven.  Wel is een ruime meerderheid bereid om een kwartier te lopen om €5 uit te sparen.  

Categorie:
Tag(s):