zondag, 29. september 2013 - 20:44 Update: 03-07-2014 0:51

Pelle leidt Feyenoord met hattrick naar winst

Rotterdam

(ELF-Voetbal) Feyenoord heeft in de eigen Kuip ADO Den Haag met 4-2 verslagen. De ploeg van trainer Ronald Koeman stond tien minuten voor tijd nog met 4-0 voor, maar de bezoekers kwamen nog terug tot 4-2. Dichterbij kwam men niet en zodoende won Feyenoord vandaag; mede dankzij drie goals van Graziano Pelle.

Feyenoord begon prima aan het duel en opende de score al na zeven minuten. Een fraaie aanval werd via Pelle afgerond; de aangever was oud-ADO-speler Lex Immers. Hierna kreeg ADO Den Haag nog een kans, maar doelman Erwin Mulder zag zijn fout niet worden afgestraft. De lat werd geraakt nadat oud-Feyenoorder Ricky van Haaren zijn voormalig ploeggenoot flink in de problemen bracht met een vrije trap. Enkele minuten voor het einde van de eerste helft was het aan de andere kant Daryl Janmaat die een grote kans miste. De vleugelverdediger ging voor eigen succes, terwijl afspelen op de vrijstaande Tony Vilhena een beter optie was geweest. Het bleek echter niet fataal voor de Rotterdammers, die op slag van rust tóch hun tweede treffer te pakken hadden. Pelle liet de bal met de borst voor Bruno Martins Indi vallen, die net buiten de zestien knap raak schoot. In de tweede helft was ADO Den Haag niet veel sterker en Feyenoord kwam dan ook nimmer in de problemen en kon rustig zoeken naar meer treffers. Pelle zorgde voor de 3-0 na een goeie voorzet van Miquel Nelom en de 4-0 nam de Italiaan eveneens voor zijn rekening. Samuel Armenteros werd onderuit gehaald door Aaron Meijers en Pelle maakte zijn hattrick vanaf elf meter vol. Aan de overkant kreeg ADO tien minuten voor tijd plots de mogelijkheid op de 4-1. Stefan de Vrij haalde Michiel Kramer onderuit, maar Mike van Duinen miste. Even later zorgde Van Haaren wél voor de 4-1 en zorgde Jordy Clasie met een eigen doelpunt voor de eindstand: 4-2.