vrijdag, 14. juni 2013 - 17:29 Update: 03-07-2014 0:56

Persoonlijke brief van Andre Rieu aan Nederlandse veteranen

Persoonlijke brief van Andre Rieu aan Nederlandse veteranen
Foto: John Peters
Maastricht

'Veteranen hebben zolang als ik me kan herinneren, een rol gespeeld in mijn leven', dat schrijft André Rieu vrijdag in een persoonlijke brief aan alle veteranen.

Gratis concert
André Rieu en de Koninklijke Landmacht nodigen op 29 juni, de Nederlandse Veteranendag, veteranen van alle krijgsmachtdelen uit voor het traditionele concert op het Vrijthof in Maastricht geeft. Voor de veteranen is dit concert gratis. In een persoonlijke brief aan de Stichting Nederlandse Veteranendag geeft André Rieu aan waarom hij een concert speciaal voor veteranen geeft.

'Als na-oorlogs kind hoorde ik de verhalen van mijn ouders, veel over de oorlog maar nog veel meer over de bevrijding. Veteranen hebben zolang als ik me kan herinneren, een rol gespeeld in mijn leven. Ook mijn vrouw Marjorie, die ik al 50 jaar ken, werd vlak na de oorlog geboren en groeide op met verhalen over de bezetting en bevrijding. Haar joodse vader, grootouders en familie moesten onderduiken, haar moeder werkte bij het Verzet. Vanaf haar vroegste jeugd ervoer ook zij de grote dankbaarheid die haar ouders koesterden jegens de Bevrijders. Veteranen hadden een speciale plek in het gezin, zowel bij haar als bij ons werd altijd met groot respect over hen gesproken en de jaarlijkse herdenkingsdagen werden heel bewust in ere gehouden', aldus André Rieu.

Concert in Maastricht
André Rieu spreekt met het aanbieden van dit concert zijn waardering uit voor de veteranen. Nederlandse veteranen van alle leeftijden zowel in werkelijke dienst van Defensie als uit dienst, zijn welkom. Inschrijven kan via de website van het Veteraneninstituut (Vi) op www.veteraneninstituut.nl. 

Achtergrond Nederlandse Veteranendag
Nederlandse Veteranendag vindt sinds 2005 jaarlijks plaats rond de geboortedag van Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden. Nederland telt ruim 125.500 veteranen. Van Tweede Wereldoorlog-veteranen tot en met militairen ingezet bij de vredesmissies van nu in Afghanistan en Bosnië. Nederlandse Veteranendag draait om erkenning en waardering voor veteranen in de Nederlandse samenleving. Veteranendag geeft een gezicht aan alle mannen en vrouwen, jong en oud die veteraan zijn.

 
Categorie: