zondag, 10. februari 2013 - 15:18 Update: 03-07-2014 1:02

Platje en AZ-huurlingen loodsen NEC voorbij FC Utrecht

Voetbal | EHF
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal) NEC heeft vroeg op de zondagmiddag uitstekende zaken gedaan op bezoek bij FC Utrecht.

De ploeg van trainer Alex Pastoor won in de Domstad met 0-2 door treffers van Melvin Platje  en Erik Falkenburg en sluipt langzaam naar provinciegenoot Vitesse dat nu nog zes punten voorsprong heeft.
Bij Utrecht begon Michael Zullo in de basisopstelling door een schorsing bij Jens Toornstra. Aan de zijde van NEC kreeg Gabor Babos door een blessure bij Khalid Sinouh de kans om zijn rentree te maken onder de lat. Oud-Utrechter Daan Bovenberg begon op de bank.
In een rommelige openingsfase had de thuisploeg het betere van het spel. Dit resulteerde in enkele afstandschoten, maar van echte dreiging was geen sprake. De eerste serieuze kans voor NEC was direct een doelpunt. Melvin Platje was de gelukkigste bij een scrimmage voor het doel van Utrecht en schoot met zijn zevende treffer de 0-1 binnen. Even later miste Ryan Koolwijk de kans op de 0-2, terwijl Jacob Mulenga aan de andere kant snoeihard in het zijnet schoot.
Na de rust was het eerste grote wapenfeit voor Utrecht, dat de tweede helft feller van start ging. Een corner werd niet goed verwerkt door NEC-goalie Babos, waarna een kopbal van Mulenga belande op de lat. Even later miste Cedric van der Gun in vrijstaande positie de kans op de gelijkmaker. Aan de andere kant zorgde Erik Falkenburg vijf minuten voor tijd voor de beslissing. Na enkele gemiste kansen schoot de AZ-huurling vanaf zo'n tien meter via de binnenkant van de paal in de korte hoek 0-2. Het slotakkoord was voor invaller Ruud Boymans, die een fraaie aanval bekroonde met een stiftje (0-3).

Categorie: