zaterdag, 9. november 2013 - 22:06 Update: 03-07-2014 0:49

Ploumen:2 miljoen voor hulp aan Filipijnen

Foto van eurobiljetten | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Nederland stelt via het Rode Kruis en de Verenigde Naties € 2 miljoen beschikbaar om de slachtoffers van de tyfoon 'Haiyan' op de Filippijnen te helpen. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag.

Dit bedrag stelt minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bovenop de € 50.000,- die eerder vandaag via het Nederlands Rode Kruis beschikbaar werd gesteld om de hulp direct op gang te brengen.

De verwachting is dat het nog enkele dagen duurt voordat de in het rampgebied aangekomen teams van de EU, de VN en het internationale Rode Kruis duidelijkheid hebben over de omvang van de schade en welke hulp het hardst nodig is.

Minister Ploumen: 'Het is duidelijk dat er veel hulp nodig is. Het is van groot belang dat de slachtoffers zo snel mogelijk alle hulp en bijstand krijgen die ze nodig hebben.'

De zware tyfoon die de Filipijnen heeft getroffen heeft aan veel mensen het leven gekost en tot grote verwoestingen geleid. Honderdduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen voor 'Haiyan' en zijn nu totaal afhankelijk van hulp.