zaterdag, 25. mei 2013 - 16:41 Update: 03-07-2014 0:57

Politie Berlijn op scherp om terreurdreiging

foto van polizei | fbf
Foto: fbf

De Duitse politie in Berlijn is in opperste paraatheid nu vanuit een islamitische hoek een aanslag is aangekondigd. Volgens de Duitse media zal deze plaatsvinden tijdens de finale van de Champions League.

In Berlijn worden vanavond rondom de wedstrijd tussen Bayern München en Borussia Dortmund, die in Engeland wordt gespeeld, volop activiteiten georganiseerd. De politie verwacht een hoop mensen die gezamenlijk op schermen de wedstrijd gaan kijken. Volgens het Duitse Bild zouden 'islamisten' van plan zijn om op een of meerdere fanpleinen in Berlijn een bomaanslag te plegen. Volgens het tijdschrift Der Spiegel heeft recherchechef Ziercke er bij de minister van Binnenlandse Zaken op aangedrongen extra veiligheidsmaatregelen te nemen.

De Duitse politie neemt de bedreiging zeer serieus omdat de Russische veiligheidsdienst de VS had gewaarschuwd over de twee mannen van Tsjetsjeense afkomst die een bomaanslag in Boston pleegden. Inmiddels worden er met de Russische veiligheidsdienst namen uitgewisseld van mogelijke daders.


 

Categorie: