zaterdag, 9. februari 2013 - 17:29 Update: 03-07-2014 1:02

Politie brengt ontvoerde baby binnen half uur terug bij moeder

Politie brengt ontvoerde baby binnen half uur terug bij moeder
Foto: Archief FBF.nl

De politie wist zaterdag een ontvoerde baby binnen een half uur te traceren en terug de brengen bij de geschrokken moeder.

Zonder verzorgingsmiddelen

De moeder (27) sloeg rond 14.00 uur alarm nadat de 29-jarige verdachte haar vijf dagen oude dochtertje zonder toestemming meenam uit haar woning in de wijk Wandelbos-Noord. De vrouw werd daarbij licht mishandeld, waarbij de man het vaderschap van het kind opeiste. Hij had echter in geen enkele vorm het wettig gezag over de baby. Hij nam het kind mee zonder extra kleding en/of andere verzorgingsmiddelen.

Terug bij moeder

De politie wist wie de verdachte was en ging direct op zoek naar hem. Op twee adressen in Tilburg traden agenten woningen binnen, waar hij op dat moment kon verblijven. Op het tweede adres werden de man en de baby rond 14.30 uur gevonden. In alle rust werd het meisje overgebracht naar het politiebureau en overgedragen aan de moeder. De verdachte moest ook mee naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en het ontrekken van een minderjarige aan het wettige gezag.

Bureau Jeugdzorg werd door de politie in kennis gesteld over de gebeurtenissen.

Provincie:
Blik op 112: