zondag, 12. mei 2013 - 14:50 Update: 03-07-2014 0:58

Politie haalt stuntman van autodak

foto van man op autodak | Archief fbf
Foto: fbf archief
Arnhem

Twee agenten die in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 mei surveilleerden in Arnhem geloofden omstreeks half vijf hun eigen ogen niet.

De dienders reden over de Lange Water in de richting van winkelcentrum Presikhaaf toen zij op het kruispunt met de Middachtensingel en de Langewal een auto zagen oversteken waarbij een man op het dak lag. Ze geloofden hun ogen niet en besloten er achteraan te gaan.

Er lag inderdaad een 20-jarige man op zijn buik op het dak van de auto. Hij hield zich met beide armen vast aan de zijkant van het voertuig. De auto reed met zeer hoge snelheid in de richting van de Laan van Presikhaaf. De agenten moesten zelf meer dan 100 km/uur rijden om de auto niet uit het oog te verliezen. Ze gaven een stopteken, waarna de bestuurder zijn auto parkeerde langs de Bethaniënstraat. De 18-jarige Arnhemse automobilist en zijn passagiers zagen er de lol wel van in en vonden het niet erg gevaarlijk wat zij deden. De agenten dachten daar anders over en vorderden het rijbewijs in en namen de auto in beslag. De bestuurder had niet gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.
 

Provincie:
Tag(s):