dinsdag, 23. juli 2013 - 15:11 Update: 03-07-2014 0:54

Politie hoort 2 begeleiders verdronken jongetje (5)

Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

In verband met de verdrinking van een 5-jarig jongetje afgelopen maandagmiddag in het water aan de Bert Haanstrakade op Amsterdam IJ-burg is een onderzoek gestart naar de omstandigheden van de verdrinking. Dit heeft de politie dinsdag laten weten.

Daarbij zijn een 21-jarige man en een 42-jarige vrouw aangehouden die de kinderen op dat moment onder hun hoede hadden. Onderzocht wordt of zij voldoende toezicht hebben gehouden. De man en vrouw en een aantal getuigen worden gehoord. Na verhoor mogen de man en de vrouw weer naar huis.

Het jongetje maakte onderdeel uit van een groepje van zes kinderen. De man en de vrouw waren aanwezig als begeleiders. Rond kwart over één kwam er via 112 een melding binnen dat het kind onder water was verdwenen. Zowel politie als brandweer waren snel ter plaatse. Duikers van de brandweer hebben het kind uit het water gehaald, waarna onmiddellijk de reanimatie is gestart en het kind naar een ziekenhuis is overgebracht. Kort na aankomst in het ziekenhuis is hij overleden.

Provincie: