zondag, 5. mei 2013 - 22:34 Update: 03-07-2014 0:58

Politie houdt drie verdachten aan na schietincident Vlodrop

Foto van agenten | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De politie heeft zondagavond drie personen aangehouden die vermoedelijk betrokken zijn geweest bij een schietincident in het Limburgse Vlodrop. Dit meldt de politie zondagavond.

Rond 17.00 uur kreeg de politie de melding dat een man met een vuurwapen bedreigd zou zijn door een andere man. Het incident zou zich hebben afgespeeld op de kruising van de Schaapsweg met de Keulsebaan. Een 24-jarige man met een nog onbekende verblijfplaats is in het ziekenhuis aan een schotwond in zijn hand behandeld.

Aanhoudingen
Na het incident, waarbij de ene man de ander met een vuurwapen bedreigde, vertrokken beide mannen met de auto. De 24-jarige man reed met een 32-jarige vrouw uit Roermond richting Vlodrop.

De andere man, een 27-jarige Roermondenaar, volgde de 24-jarige omdat zijn ex-vriendin, de 32-jarige vrouw bij de 24-jarige man instapte. Op de Kerkstraat in Vlodrop werden beide auto's door de politie aangehouden en werden de drie betrokkenen gearresteerd. 

Beide mannen beschuldigen elkaar van bedreiging en van het gebruik van een vuurwapen. De politie onderzoekt op dit moment wie er met het wapen geschoten heeft en wat de aanleiding voor de schietpartij is geweest.