maandag, 15. juli 2013 - 23:09 Update: 03-07-2014 0:54

Politie laat vrouw vrij in zaak Ibn Ghaldoun. Nu nog een verdachte vast

Foto van eindexamen HAVO VWO | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Van de laatste twee verdachten, die nog vastzaten in verband met de examendiefstal op de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun, is er een vrijgelaten.

Het gaat om een 19-jarige vrouw, die de eerste verdachte was die begin juni werd aangehouden. Dit melden verschillende media maandag.

Volgens het Openbaar MInisterie heeft ze ingebroken in de school en de examens gestolen. De vrouw blijft verdachte in de zaak. Als laatste zit nu alleen nog een 19-jarige man uit Maassluis vast. Hij zit al langer dan een maand in voorarrest. Volgens het OM in Rotterdam heeft zijn advocaat een schorsingsverzoek ingediend. De verwachting is dat ook hij binnenkort vrijkomt.

Vorige week arresteerde de politie nog een 11de verdachte. Dat was een 20-jarige oud-leerling van de school. De politie verhoorde vorige week ook meer dan 50 leerlingen van het Ibn Ghaldoun College. Ze zouden allemaal gestolen eindexamens in handen hebben gehad. In mei startte de politie dit grote onderzoek nadat op internet het VWO-examen Frans was uitgelekt.

Provincie: