vrijdag, 5. april 2013 - 11:18 Update: 03-07-2014 1:00

Politie neemt drugs in beslag

Politie neemt drugs in beslag

Afgelopen weekend heeft de politie op een feestje van jongeren in een woning in De Weide diverse soorten drugs aangetroffen en in beslag genomen, waaronder GHB, weed en speed.

Surveillerende agenten constateerden dat een groep van ongeveer twintig jongeren, in leeftijd variërend van 15 tot 20 jaar, een feestje hield in de woning. Meerdere jongeren stonden buiten de woning en agenten hoorden dat er gesproken werd over het gebruik van drugs. Op basis van de Opiumwet stelde de politie vervolgens een onderzoek in. In de woning zijn alle aanwezigen gefouilleerd op het bij zich hebben van drugs. In totaal nam de politie drie flesjes GHB, twee zakjes weed, een zakje speed en vier flesjes drinken, waarschijnlijk vermengd met GHB, in beslag. De zoon des huizes had het feestje georganiseerd. Zijn ouders waren niet thuis. Tijdens de politieactie waren de jongeren over het algemeen meewerkend. Van alle jongeren zijn de gegevens genoteerd.

Burgemeester Karel Loohuis van de gemeente Hoogeveen; "Wij nemen deze zaak zeer serieus. Dit gedrag is niet te tolereren. De actie van de politie krijgt daarom zeker een vervolg. De ouders van de jongen die het feestje heeft georganiseerd, zijn door de politie op de hoogte gebracht. Met een aantal jongeren en hun ouders zullen gesprekken plaatsvinden met politie en gemeente."
 

Provincie: