woensdag, 17. juli 2013 - 9:21 Update: 03-07-2014 0:54

Politie niet blij met bekendmaking criminelencontroles A13

Foto van file | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag/Rotterdam

Langs de A13 tussen Rotterdam en Den Haag voert de politie uitgebreide controles uit om criminelen op te sporen.

In de afgelopen weken zijn bij 30 verschillende controles al honderden criminelen aangehouden. Dit schrijft het Algemeen Dagblad woensdag.

De controles vonden voornamelijk tijdens de spits plaats en veroorzaakten ergenissen bij automobilisten. Ook ontstonden er files doordat  mensen op de rem trapten toen ze de camera's van de politie zagen. Nu zegt de politie dat het niet om het bekeuren van snelheidsovertreders ging, maar vooral om het oppakken van criminelen. De poltie voert de controles op de A13 uit omdat deze twee grote steden met veel criminaliteit (Den Haag en Rotterdam) met elkaar verbindt.

Bovendien rijden criminelen steeds vaker in de ochtend- of avondspits omdat ze dan in de massa minder opvallen. De camera's van de politie registreerden de kentekens en zo kon meteen worden nagetrokken of iemand gezocht werd of dat een auto gestolen was.

Met deze tactiek behaalde de politie grote en kleine successen, aldus de krant.  Zo werden mensen opgepakt die meer dan honderdduizend euro belastingschuld hadden, en werden negen mensen gepakt die in gestolen auto's rondreden. In totaal werden ruim 350 criminelen van de weg geplukt.

Wat het allemaal bij elkaar heeft opgeleverd, heeft de politie nog niet op een rijtje gezet. De politie had het project het liefst geheim willen houden. Woordvoerder Frans Zuiderhoek tegen het AD: 'De kans is reëel dat boeven, nu dit bekend wordt, de snelweg mijden en binnendoor naar Den Haag of Amsterdam gaan. Het is en blijft een kat-en-muisspel tussen misdadigers en de politie.'

 

Provincie:
Tag(s):