donderdag, 26. december 2013 - 11:49 Update: 03-07-2014 0:46

Politie onderzoekt twee branden in Middelburg

Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Middelburg

De binnenstad van Middelburg is vannacht tweemaal doelwit geweest van brandstichting.

Hierbij zijn geen gewonden gevallen. Wel is flink wat materiële schade aangericht. De politie doet onderzoek naar beide branden.

Overslaande vlammen

Rond 01.33 uur wordt aan de meldkamer doorgegeven dat op een pleintje achter de Lambrechtstraat een auto in brand staat. Kort daarop komt een tweede melding binnen over een brand in de nabij gelegen Korte Noordstraat, waar  een scooter en een fiets doelwit zijn die tegen een voorgevel van een woning staan. De vlammen slaan daar al rap over op de raamkozijnen. Omwonenden hebben erger kunnen voorkomen door de scooter van de gevel weg te trekken. De bewoners van het pand waren op het moment van de brand niet in de woning. De geparkeerde auto bij de Lambrechtstraat is geheel afgebrand.

Sporenonderzoek

De resten van de tweewielers en de auto zijn voor technisch onderzoek afgevoerd. De eigenaren van de voertuigen en de woning zullen aangifte doen van vernieling. Vandaag doen medewerker van de Forensische Opsporing (FO) op beide plekken nader onderzoek naar sporen die mogelijk naar de dader(s) leiden.

Getuigen gezocht

Misschien heeft u rond 01.30 uur iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van de Korte Noordstraat en het pleintje achter de Lambrechtstraat. Hebt u informatie? Deel deze dan met ons via 0900 8844 of kom langs op het politiebureau aan de Achter de Houttuinen in Middelburg.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):