zondag, 16. juni 2013 - 15:49 Update: 03-07-2014 0:56

Politie onderzoekt verkrachting 36-jarige vrouw Eindhoven

Foto van politie in donker met zaklamp | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Eindhoven

De politie is zondagochtend een onderzoek gestart naar een vermoedelijk gepleegde verkrachting op een hondenuitlaatterrein aan de Oude Bosschebaan in Eindhoven. Dit meldt de politie zondag.

Aan het einde van de nacht kreeg de politie een melding dat een 36-jarige vrouw bij een woning in die buurt was aangekomen en had verteld dat ze was verkracht. De bewoners hadden de politie gealarmeerd.

Uit de eerste verklaring van de vrouw bleek dat ze over de Oude Bosschebaan liep en werd aangesproken door een voor haar onbekende man met een fiets. Zij raakten in gesprek en liepen samen een stuk op, waarna ze samen op een bankje op het uitlaatterrein zijn gaan zitten. Vervolgens zou het slachtoffer door de man met geweld zijn verkracht.

Onderzoek
De vrouw is door de politie opgevangen en heeft de nodige zorg gekregen. Het uitlaatterrein werd afgezet en de politie is daar een groot deel van de ochtend bezig geweest met sporenonderzoek. De verdachte zou een blanke man zijn tussen de 20 en 30 jaar oud, met een lengte van ongeveer 1.60 a 1.65 meter. Hij had volgens het slachtoffer een atletisch postuur en kort, zwart haar. De man droeg een zwarte, zgn. Bermudabroek.

Specifieke getuigen
De recherche is op zoek naar getuigen, maar naar één getuige in het bijzonder. Toen het slachtoffer, vermoedelijk tussen ongeveer 04.15 en 04.30 uur, met haar latere belager op het bankje op het uitlaatterrein zat, heeft ze nog gezwaaid naar een passerende fietser.

Deze fietser kan voor de politie een zeer waardevolle getuige zijn en hij of zij wordt dan ook dringend opgeroepen zich te melden bij de politie via 0900-8844. Ook andere getuigen worden uiteraard verzocht de politie te bellen. Dan kan eventueel ook anoniem via 0800-700.