woensdag, 22. mei 2013 - 9:59 Update: 03-07-2014 0:57

Politie toont compositietekeningen verdachten liquidatie Staatsliedenbuurt

Foto afgezet gebied | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Bij een schietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam zijn zaterdagavond 29 december 2012 twee doden gevallen.

De slachtoffers zijn Said el Yazidi (21) en Youssef Lkhorf (28), beiden afkomstig uit Amsterdam. Ze zijn onder andere beschoten met Kalasjnikovs, net als twee motoragenten die niet geraakt werden. Bij de schietpartij werden twee vluchtauto’s gebruikt een Audi Quattro RS4 en een Volkswagen Golf GTI. Twee verdachten van wie compositietekeningen gemaakt zijn zaten in de Audi.

Compositietekening 1
Van één van de mannen die uit de Audi op de Bok de Korverweg is gestapt en de wijk Geuzenveld is in gerend, is een compositietekening gemaakt. Deze man is ongeveer 1.70 m lang, heeft een blanke/bleke huidskleur, een Oost-Europees of Turks uiterlijk en hij heeft kort zwart krullend haar. Hij was helemaal in het donker blauw gekleed met aan de zijkant van zowel zijn jas als zijn broek een dubbele oranje streep. Het leek op een trainingspak.

 

Compositietekening 2

Er is ook een compositietekening van één van de daders die op de Van Bossestraat in de Staatsliedenbuurt in de Audi is gestapt. Er is door getuigen gezien dat twee mannen gehaast liepen in de richting van de Audi in de Van Bossestraat. De één is linksachter in de Audi gestapt en de man op deze compositietekening stapte rechtsachter in de auto. Hij is ongeveer 25 jaar, heeft een slank en atletisch postuur, een licht getinte huidskleur en de man is ongeveer 1.80 meter lang. Volgens getuigen is hij een mooie jongen, echt een jongen nog, geen man. Hij droeg die avond een zwarte sweater met steekzakken en een rits.