dinsdag, 7. mei 2013 - 8:15 Update: 03-07-2014 0:58

Politie vermoedt brandstichting café St-Willebrord na autocrash

foto van brand | fbf
Foto: fbf

Sint Willebrord - Een zeer grote brand in een café aan de Dorpsstraat heeft het pand verwoest. De politie vermoedt dat het gebouw door brandstichting in vlammen is opgegaan, maar onderzoek moet dat nog uitwijzen.

De eerste melding van de brand kwam via 112 bij de brandweer binnen rond 04.30 uur op dinsdagmorgen 7 mei. De brandweer rukte uit met 4 tankautospuiten, 2 hoogwerkers en 1 watertransportwagen. De brand werd opgeschaald naar zeer grote brand, omdat er gevaar bestond dat de brand zou overslaan naar drie omliggende panden. Door inzet van de brandweer is dit voorkomen. Wel zijn de bewoners van de desbetreffende huizen geëvacueerd. Wanneer zij weer terug kunnen naar hun woningen is niet duidelijk. Hun huizen hebben veel last van water- en rookschade. Ook winkels verderop in de Dorpsstraat meldden rookschade. Om 08.55 uur gaf de brandweer het sein Brand Meester.

Gestolen auto

De personenauto (een witte Kia Sportage) die tegen de gevel van het pand is aangereden bleek gestolen te zijn. Vanmorgen deed de eigenaar uit Etten-Leur aangifte dat zijn wagen vannacht 7 mei na 00.30 uur vanaf de Roerdomp was gestolen. Van een bestuurder of mogelijke autodief ontbrak ieder spoor. Er zijn geen aanhoudingen verricht.


 

Provincie: