donderdag, 25. april 2013 - 14:41 Update: 03-07-2014 0:59

Politie vind explosief pakketje na melding inbraak

Foto van medewerker EOD | EHF
Foto: EHF
Kaatsheuvel

Een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst heeft vanmiddag, donderdag 25 april 2013, in een bovenwoning aan de Hoofdstraat een zelfgemaakt explosief onschadelijk gemaakt door de componenten van elkaar te scheiden.

In de woning werd eerder vandaag ingebroken, waarbij kennelijk een confrontatie was tussen de inbreker en de bewoner. De vermoedelijke inbreker werd in de omgeving aangehouden. De bewoner werd gearresteerd nadat in de woning drugs waren aangetroffen.

Vermoedelijke inbreker en bewoner aangehouden

Agenten arresteerden met hulp van getuigen in de omgeving een 38-jarige Tilburger als verdachte van de inbraak. Hij werd echter vanwege medische problemen naar een ziekenhuis gebracht. Bij het opnemen van de aangifte zag een van de agenten meerdere gripzakjes met vermoedelijk harddrugs liggen. Hierop werd de 24-jarige bewoner als verdachte aangehouden. Bij verder onderzoek in de woning werd een verdacht pakketje aangetroffen. Hierop kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse die adviseerde om de EOD te laten komen. Deze specialisten hebben het pakketje onschadelijk gemaakt.

Afzetting

De politie zette de Hoofdstraat en de Jan de Rooijstraat af, waardoor ook diverse winkels enkele uren niet bereikt konden worden door klanten. Brandweerlieden en medewerkers van de ambulancedienst waren stand by.  De (technische) recherche stelt een nader onderzoek in.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):