donderdag, 16. mei 2013 - 20:48 Update: 03-07-2014 0:58

Politie zet onderzoek wapens en/of munitie voort

Politie zet onderzoek wapens en/of munitie voort
Foto: Archief FBF.nl
Enschede

Het onderzoek naar verboden wapens en/of munitie uit de Tweede Wereldoorlog in twee woningen aan de Van der Capellenstraat en de Boddenkampstraat in Enschede is donderdag voortgezet.

De politie is ook vrijdag nog met het onderzoek in de woningen bezig. De EOD blijft ter ondersteuning aanwezig. De bewoners die woensdag en donderdag hun woning moesten verlaten, konden om 17.30 uur terugkeren naar hun woning. Ook het uit voorzorg afgezette gebied wordt opgeheven, omdat zwaremunitie is afgevoerd en woensdag in Rossum onschadelijk is gemaakt. Overige munitie is door de EOD in beslag genomen en afgevoerd. Alleen de naaste buren van de woning moeten ook vrijdag hun woning nog verlaten. De 53-jarige man uit Enschede en de 52-jarige man uit Rossum worden vrijdag 17 mei voorgeleid aan rechter commissaris.

De zoekingen in Twente waren voor de politie aanleiding om woensdag ook een woning aan de Irenestraat in Rossum te doorzoeken. Hier werd een 41-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid.
 

Ook op vier adressen in Gelderland verrichtten de politie en de EOD zoekingen. Op basis hiervan hield de politie op woensdag 15 mei omstreeks 23.45 uur een 54-jarige man aan in zijn woning aan de Pietersdijk in Kerkdriel. De man is na verhoor heengezonden. Aan de Fauststraat in Waardenburg en aan de Sint Odradastraat in Alem doorzocht de politie woensdag twee woningen. Hier trof de politie geen verboden wapens en/of munitie aan en werden geen aanhoudingen verricht. Op donderdag 16 mei doorzocht de politie een woning aan de Sint Clarastraat in Ammerzoden. Hier trof de politie wel verboden wapens en/of munitie aan, maar werd nog geen aanhouding verricht. De aangetroffen munitie werd door de EOD onschadelijk gemaakt. De politie zet het onderzoek naar verboden wapens en/of munitie voort.

 

Provincie:
Blik op 112: